Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates åpen for kompromiss

Bill Gates (bildet) kan gjerne tenke seg et kompromiss med amerikanske justismyndigheter. Men han vil selv avgjøre hvilke elementer som skal inngå i operativsystemet Windows.

Gates, Bill (Telecom 99)

– Mest av alt ønsker vi å få denne tingen ut av verden, og vi kommer til å være pragmatiske, svarer Gates på spørsmål fra nyhetsmagasinet Times om han kan tenke seg å løse problemet utenfor rettssalen.

Tragedie uten Windows
Sist uke ble selskapet Microsoft stemplet for å være et monopol som krenket konkurrenter og skadet forbrukernes interesser. Dommer Penfield Jacksons kjennelse kan få store konsekvenser for Microsoft. Selskapet risikerer å bli splittet opp.

Men Gates vil ikke godta en løsning som forhindrer nye muligheter i Windows.

– La oss innrømme det. Uten nyskapning, gitt den enorme konkurransen ute i markedet, vil Windows raskt bli uten betydning. Ikke bare vil det være en tragedie for aksjeeierne, men det vil også bli en tragedie for forbrukerne, sier han.

Stor skade
Gates fant det også ironisk at dommeren fastslo at Microsoft var et monopol.

– Du venter ikke at en rett skal fortelle deg at du ikke har noen konkurranse når du har konkurranse. De forsøker å endre reglene for spillet på en måte som kan bli til svært stor skade, sier Gates.