Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bankenes ”bank” selger seg

Den største felles datasentralen for banker i Norge, Fellesdata, er ute på firerføtter og vil selge seg til høystbydende.

”Fellesdata har i dag orientert Oslo Børs om at det er satt igang en prosess med henblikk på salg av Fellesdatas aksjer”. Det heter det i en melding fra Fellesdata.

Vil unngå rollekonflikt
”Eiere i Fellesdata konkludert med at «et salg av Fellesdata AS til en langsiktig, industriell eier vil representere den beste løsningen såvel for selskapet som for selskapets kunder, ansatte og eiere”, heter det pressemeldingen.

”Et nytt eierskap vil skape et bedre grunnlag for Fellesdatas vekststrategi og samtidig eliminere den rollekonflikt som kan oppstå ved at noen av de største brukerne av selskapets tjenester også er eiere i selskapet”, skriver Fellesdata.