Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny RealPlayer og Jukebox

RealNetworks har forvandlet sin nettside til en audio-/videoportal med daglige nyheter. Samtidig har de lansert nye gratisversjoner av RealPlayer og RealJukebox.

RealJukebox

Nye RealNetworks (www.real.com) tar nå opp konkurransen med Yahoo, America Online og MSN.

Det nye nettstedet som de kaller Take 5, presenterer daglige video- og musikknyheter fra 100 forskjellige medier. Ved å skreddersy siden med dine personlige preferanser, kan du kontinuerlig holde deg oppdatert med hip hop, actionfilm eller andre interesser.

RealPlayer G2 får avløsning
Take 5 er bare tilgjengelig med nye RealPlayer 7, oppfølgeren til RealPlayer G2. Den finnes som tidligere i gratis lettversjon, og en Plus-versjon som koster 30 dollar (240 kroner).

Plus-versjonen har bedre lyd, skarpere bilde og MP3-støtte. Med unntak av adgang til den nye nettportalen, er det ikke dramatiske endringer i de nye RealPlayer-versjonene.

40 prosent raskere start
Nye RealPlayer 7 starter 40 prosent raskere enn RealPlayer G2, og har mindre forbruk av minne og prosessorkraft.

MP3-ytelsen er forbedret med støtte for variabel bitrate (VBR) og MP3-musikk som avspilles direkte fra en nettside (streaming MP3).

Jukeboks som ikke sladrer
Den nye versjonen av Real Jukebox er i likhet med MusicMatch Jukebox en komplett pakke for inn- og avspilling av CD-er og MP3-filer.

RealNetworks fikk juling da det nylig ble kjent at RealJukebox-spilleren videresendte informasjon om hvilke plater brukerne spilte. Disse dataene gikk til Real-partnere som brukte dem i markedsføringen. Den nye RealJukebox-versjonen sladrer ikke om dine musikkvaner.

85 millioner brukere
Real Networks har 85 millioner brukere, og håper at Take 5 skal hjelpe dem i konkurransen med Microsoft.

85 prosent av nettsidene med streaming lyd og video skal være basert på Reals programvare.