Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel inn i norske Opticom

Torsdag kjøpte Intel 6 prosent av aksjene i Thin Film Electronics, et datterselskap til det norske selskapet Opticom. Intel har opsjon på å overta opptil 13 prosent.

Nyhetstjenesten Reuters melder har Intel investert 6 millioner dollar, eller drøye 47 millioner kroner i TFE (Thin Film Electronics).

TFE er et datterselskap til teknologiselskapet Opticom, som har til formål å utvikle datalagring på plastfilm (thin polymer). Dette foregår blant annet ved å legge hundrevis av kretslag oppå hverandre.

Intel skal selge produktene
TFE skal ha sine første produkter klare for salg om halvannet år, og Intel skal sannsynligvis selge noen av disse produktene. I følge Opticom kan Intel øke sin investering i TFE til opptil 13 prosent, og TFE-aksjene kan eventuelt konverteres til aksjer i Opticom.