Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Commit først med Intra-Wap?

Hvorfor ikke bruke WAP-telefon på Intranettet? Mobilkjeden Commit fant det var lite WAP som kunne presenteres, så nå forteller de kundene om sin egen organisasjon.

– Hvis billigtelefoner var det eneste vi kunne tilby, så kunne vi like godt legge ned hele kjeden. Når det gjelder det som kommer, så får vi inntrykk av mobiltelefoner nærmest skal gis bort. Vi er kommet lenger enn de andre kjedene, men det gjelder å bevare forspranget, sa daglig leder Bjørn Røgden i Commit da selskapet lanserte nye Web og WAP-sider fredag.

– Begrenset hva vi viser i første omgang, sier markedssjef i Commit Jørn Jamissen. Men det er en veldig rask måte å holde organisasjonen orientert på.

For liten skjerm
Informasjonen som legges ut på WAP vil bli begrenset på grunn av teknologien.

– Vi er bare i startgropen. Vent til overføringshastigheten blir større, først da tror jeg produktet vil ta av, sier Jamissen.

Problemfritt gikk demonstrasjonen ikke. På grunn av overføringsproblem ble bare Commits nye hjemmesider på Internett presentert, og ikke WAP-løsningene.

Hacker-frykt
Commits sider er beregnet både for publikum og for medlemmene i kjeden. For å unngå at hackere får endret noe på siden har selskapet tatt i bruk Fasts teknologi for bildekomprimering, og selskapets håndbok er lagt ut som bilder. Det ble fortalt at sidene derfor ikke kan skrives ut, og at de heller ikke kan lagres.

Fast er hittil mest kjent for sin raske søkemotor, men arbeider også hardt med komprimeringsmetoder for bilder og grafikk på Internett.