Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lite morsomt ”Seinfeld-virus”

Neste generasjons virus er kommet. Det kommer som vedlegg, men det aktiveres uten at man åpner det. Det lite morsomme viruset er ironisk nok oppkalt etter en noe morsommere komedie.

Virus (tegning)

Viruset har fått klengenavnet Bubbleboy, etter en episode i den populære komiserien Seinfeld.

FBI er varslet
– Dette viruset viser den neste utviklingen. Det bryter den etablerte regelen om at du må åpne vedlegget til en e-post for at maskinen skal infiseres. Dette er totalt forandret nå, sier talsmannen for virusfirmaet Network Associates til Associated Press.

Viruset ble sendt – selvfølgelig med e-post – til selskapet tirsdag. Network Associates kjenner ikke avsender, men fant saken så alvorlig at de har varslet FBI.

Harmløst virus
Viruset rammer Windows 98, og noen versjoner av Windows 95. Nettleseren Outlook. Ifølge Network Associates aktiveres det dersom adressen markeres, men det er ikke nødvendig å klikke på, eller åpne posten.

Viruset i sin nåværende form er relativt harmløst. Det skriver på skjermen med hvite bokstaver: «The Bubbleboy incident, pictures and sounds», og skal også endre det registrerte brukernavnet til Bubbleboy. Det hevdes også at det sender infisert e-post til alle på postlista.

Blir verre
Men det skal lett kunne endres til å bli mer skadelig:

– Melissa var et rent helvete som kom til middag, sier lederen for selskapets virusjegere Vincent Gullotto.

– Vi er nå overbevist om at noe større, styggere og mer ondskapsfullt er på vei, sier han.