Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amazon skal selge dataprogrammer

Amazon.com startet opp som Internettets superbokhandel. Nå er de villige til å selge nesten enhver ting som en kunde kan kjøpe på nettet. Dataprogrammer og verktøy er neste produkt på listen.

Amazon
(Ill.: Amazon.com)

Amazon.com (www.amazon.com) har etter hvert begynt å selge musikk, mat og filmer. Men nå skal de også gå over til å selge hardware, både datamaskiner og ordentlige harde ting som spiker og verktøy.

Bruker penger
Tirsdag annonserte Amazon.com at de vil ekspandere inn på nye markedsområder, blant annet for å dra nytte av julesalget. Selskapet vil i så måte bruke over en milliard på nye satsinger.

Allerede i dag, onsdag, starter Amazon.com med å selge dataprogram og dataspill.

En ”liten” yndling
Til tross for at selskapet har til gode å tjene penger de fire årene de har eksistert, så har selskapet på mange måter blitt en børsyndling, og kursen er presset videre opp. Når selskapet nå varsler om et underskudd på nær 2,9 milliarder for inneværende år, og et mulig overskudd først i år 2002, så får mange analytikere kalde føtter, melder New York Times.

Amazon.com er den mest besøkte butikken på nettet, ifølge data fra selskapet Media Metrix.

Selger verktøy
Amazon.com kjøpte nylig opp selskapet Tool Crib of the North, som har spesialisert seg på alle typer verktøy som brukes i hjemmet – fra skrutrekker til motorsag.

– Å ikke investere nå er utrolig kortsiktig, sier Amazon.coms grunnlegger og toppleder Jeff Bezos, ifølge Associated Press.