Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia-mobil utsatt for virus

Fremtidige mobiltelefoner og spesielt Nokia-telefoner er sårbare for virusangrep.

Nokia 6110

Nokias nye mobiltelefoner har innebygde funksjoner som gjør det mulig å ta imot små script. Dermed er telefonene, ifølge Computer Sweden, utsatt for ytre virusangrep.

Smart Messaging
Teknikken bak scriptet heter Smart Messaging. Dette gjør det mulig for brukerne å laste ned ringesignaler og bakgrunnsbilder til mobiltelefonen.

Ettersom scriptspråket er betydelig mer avansert enn vanlig SMS-meldinger kan det i verste fall få telefonene til å henge seg opp dersom personer vil utnytte sin kunnskap om SMS.

6000-, 7000- og 9000-serien
At det er Nokia som utsettes for sikkerhetsproblemer i sine mobiltelefoner er egentlig ikke så rart. Selskapet ligger nemlig et steg foran konkurrentene. Dette gjelder først og fremst telefoner i 6000-, 7000- og 9000-serien.

Mads Eriksen, produktsjef for Nokia Mobile Phones, sier til Computer Sweden at han ikke kjenner til noen sikkerhetsproblemer med Nokia-telefonene.

Usannsynlig
– At det skal gå an å krasje en mobiltelefon via Smart Messaging finner jeg høyst usannsynlig, sier Eriksen.

Han medgir likevel at det finnes risiko forbundet med å åpne mobiltelefoner for eksterne programmer, og at dette er et problem som må håndteres jo mer avanserte mobiltelefonene blir.

Stikkord: Mobil