Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fare for datasabotasje i Sverige

Tre av Sveriges teleoperatører har så store sikkerhetsmangler ved sine datasystem, at det kan føre til sabotasje mot teletrafikken.

– Store sikkerhetshull er oppdaget i datasystemene til tre operatører. Sikkerhetsrisikoen er stor, og det er fare for at dette kan føre til sabotasje mot teletrafikken, melder Sveriges Radios Ekoredaktion.

Telia har problemer?
Trolig er Telia, som Telenor fusjonerer med, ett av selskapene med dårlig sikkerhet. Sikkerhetskonsulenter har testet operatørenes system for kontroll- og styring. Post- och telestyrelsen har samarbeidet med operatørene om testen.

Post- och telestyrelsen vil ikke fortelle hvilke selskap det dreier seg om. Men i følge Sveriges Radio handler det om størsteparten av telekommunikasjonen i landet.

Stikkord: Mobil