Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Europolitan velger GPRS

Europolitan utvider trådløse datatjenester og har undertegnet en avtale om leveranser av et GPRS-nett fra Nokia.

Nokia communicator 9110

Avtalen om GPRS-nettet (General Packet Radio Service), en plattform for mobile datatjenester, omfatter et GPRS basisnettverk og oppgradering av basestasjonssystemet, mobile svitsjer og nettovervåkingssystem.

Leveransen er allerede påbegynt, og det forventes at en fullstendig kommersiell oppgradering vil skje i løpet av våren neste år, melder Nokia.

Tidlig ute
Denne avtalen er den siste i et langt samarbeid mellom Nokia og Europolitan, og tidligere i år var den svenske mobiloperatøren først i verden med å tilby mobil dataoverføring på 43,2 kbit/s.

– Vi har valgt GPRS fordi det er et naturlig skritt videre når vi skal utvide våre trådløse datatjenester. GPRS gir oss som mobiloperatør og tjenesteleverandør en mulighet til å økt omsetning gjennom tjenester som gir merverdi for våre kunder, sier Tomas Isaksson, Europolitans konsernsjef.

Raskt på mobil
– Vi mener at GPRS er et viktig skritt på veien til tredje generasjons personlige multimedietjenester i Sverige, sier Seppo Rantakokko, sjef for Nokia Networks i Sverige.

GPRS muliggjør raskere og enklere internettoppkobling for det mobile markedet, og er utmerket for WAP, heter det videre fra Nokias pressetjeneste.

Stikkord: Mobil