Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Indiana Jones er tilbake!

15. november er Indiana Jones tilbake på PC-skjermen. Da dukker den originale action-arkeologen opp igjen, og utfordrer den langbente Tomb Raider’en Lara Croft.

Indiana Jones
Om få dager lanserer Lucas Arts nok et actionfylt eventyr: Indiana Jones and the Infernal Machine.

LucasArts har tidligere laget to fremragende Indy-spill som står som meislet i hodet på mange av oss: Indiana Jones and the Last Crusade fra 1989, og Indiana Jones and the Fate of Atlantis fra 1992. Det er lenge siden vi hadde det så gøy!

Skjermbilde fra Indiana JonesBest uten selskapskjole
Så sveipet Lara Croft inn på scenen, men Indy er fortsatt vår favorittarkeolog selv om han ikke gjør seg så godt i tettsittende selskapskjoler.

Nå henter Lucas Arts ham ut fra gamlehjemmet, samtidig med at Harrison Ford forbereder innspillingen av en ny Indiana Jones-film.

Action og humor
Indiana Jones and the Infernal Machine er i likhet med Tomb Raider et action-adventurespill i 3D. Men det som gjør Indiana Jones-spillene så forfriskende, er den forbløffende blandingen av action, spennende utforskning og humor.

Skjermbilde fra Indiana JonesInfernal Machine skal visstnok bestå av 25 prosent action og 75 prosent utforskning og problemløsning.

Helvetesmaskinen
Handlingen utspiller seg i etterkrigstiden. CIA tipser Indy om at sovjetiske agenter er i ferd med utgravinger ved Babels tårn. De leter etter en urgammel babylonsk helvetesmaskin, som kan bli et mektig våpen i Sovjetunionens hender.

Indy pakker igjen skinnkofferten og reiser fra filippinske jungler til tibetanske fjelltopper for å redde verden.

Skjermbilde fra Indiana JonesDen berømte pisken
Indy har med seg en rekke våpen og annet utstyr, deriblant et krittstykke som han bruker til å merke veien.

Det nyttigste verktøyet hans er den berømte pisken, som han bruker til alt mulig. I tillegg kan han både kjøre jeep og manøvrere en flåte gjennom strykene.

Fire timers søvn?
Helvetesmaskinen er et rent single-player spill med 17 nivåer. Hvert nivå tar omlag to timer (i følge LucasArts) å utforske og løse. Et innebygd hintsystem hjelper deg.

Du får IQ-poeng (Indy Quotient) avhengig av hvor raskt og godt oppgavene løses. Vanskelighetsgraden tilsvarer forgjengeren Indiana Jones and the Fate of Atlantis fra 1992.

Men den gang greide vi da også med bare fire timers søvn hver natt…