Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor stritter mot Telepluss

Informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme (bildet) i Telenor bekrefter at de har appellert til Samferdselsdepartementet om stoppe Telepluss sin tjeneste med oppsettende virking.

Hegg Gjølme, Elisabeth

Dermed kan tele-Norge bli vitne til en ny ”Sense-sak,” der Telenor løper til sine eiere for å overprøve Post- og teletilsynet (PT).

Lider Sense-skjebnen
Telenor har god erfaring med å stoppe utfordrere ved å anke klager høyere opp i systemet. Nå kan Telepluss bli lidende samme skjebne som Sense.

– Vi har sendt en søknad til Samferdsel om oppsettende virkning, da vi mener vi må ha rett til å stenge telenettet mens saken er under behandling, sier hun til ITavisen.

Skjedd før
Post- og teletilsynet avviste Telenors anmodning om oppsettende virkning den 20. november. Det samme skjedde i Sense-saken, der selskapet fikk adgang til Telenors mobilnett før jul.

Da løp Telenor til departementet, Telekjempens eiere, og fikk stoppet selskapet med oppsettende virkning.

Utålmodige
Gjøme understreker at de venter på at PT skal ta stilling til selve klagen, ikke bare oppsettende virkning, men regner med at det kan ta noen uker til. Hun håper allikevel at partene i mellomtiden kan bli enige om en samtrafikkavtale.

– Vi er utålmodige. Nettet er åpent og vi venter fortsatt, sier Gjølme til ITavisen.

Stikkord: Mobil