Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis Linux-pakke for ferskinger

Er du nysgjerrig på operativsystemet Linux? Nå kan du prøve det ut, uten å måtte fikle for mye. Onsdag lanserte LinuxOne en lettversjon som kjører parallelt med Windows.

Red Hat Linux 6.1

LinuxOne Lite er en versjon av operativsystemet som er beregnet på nysgjerrige PC-brukere som ønsker å utforske det, bedrifter som vil finne ut om det er noe for dem, og lærere som vil tilby opplæring i systemet.

Mye enklere
LinuxOne Lite er rask og enkel å installere. I motsetning til andre Linux-versjoner trenger ikke brukeren å vite hvordan han skal partisjonere harddisken for å installere operativsystemet.

LinuxOne Lite installeres i samme partisjon som Windows. Når du vil gå tilbake til Windows, skriver du bare “reboot” i kommandolinjen, og avslutter Linux.

Gratis nedlasting
Programmet er basert på fullversjonen LinuxOne og opptar 600 MB harddiskplass. Med rask aksess kan du laste ned programvaren gratis fra nettstedet til LinuxOne (www.linuxone.net).

De fleste er likevel bedre tjent med å bestille en CD-ROM med programmet for bare 10 dollar (omtrent 80 kroner), pluss frakt og norske avgifter.

Corel Linux rundt hjørnet
LinuxOne er ikke alene om å lage en mer ”forbrukervennlig” utgave av Linux.

Corel har laget lettversjonen Corel Linux for førstegangsbrukere, som skal lanseres under Comdex-messen i Las Vegas senere i november.

RedHat Linux også enklere
RedHat Linux er den versjonen av operativsystemet som selger best. Red Hat Linux 6.1, som kom ut for nøyaktig en måned siden, er også mye enklere å installere enn forgjengerne.

RedHat-pakken inneholder også kontorprogrammet Star Office 5.1a, som nylig ble overtatt av Sun Microsystems.