Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Jeg vil bygge opp noe nytt!

Konsernsjef Bjarne Aamodt (bildet) i Alcatel STK går til jobben som adm. direktør i Multimedia Læring ved årsskiftet. Grunnen er at han er sugen på å bygge opp noe nytt.

Aamodt, Bjarne

– Jeg har jobbet i snart 30 år i store bedrifter som Alcatel og Veritas. Nå har jeg lyst til å bruke erfaringen min til å bygge opp noe nytt. Jeg har også som filosofi at det er bedre å finne ut når man skal røre på seg enn at andre skal gjøre det. Det å være leder i dag stiller store krav til motivasjon, sier Bjarne Aamodt til ITavisen.

Nytt blod
– Med jevne mellomrom er det viktig at det kommer inn litt nytt blod i en organisasjon, og jeg tror jeg har gjort mye av den jobben som jeg kan gjøre i en organisasjon som Alcatel, sier Aamodt.

Prosessen med å finne en etterfølger til Aamodt er nettopp startet. Aamodt ønsker ikke å kommentere overfor ITavisen hvem som er hans favoritt til å overta stillingen og presiserer at det er styrets oppgave å ansette hans etterfølger. Det er også uklart hvem som vil overta hans jobb som leder av Alcatel i Norden.

God lønn
Aamodt har lenge vært blant de best ”fastlønnede” toppsjefene i Norge.

– Hva blir lønnen i din nye jobb?

– Jeg håper selvsagt på en bra ordning, men alt er ikke klart ennå, sier Aamodt.

Aamodt har og har innehatt en rekke andre verv i det norske utdannings- og forskningssystemet. Blant annet som styreformann i Sintef, Handelshøyskolen i Bergen og nå styret i BI.