Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enitel leier Gardermo-fiber

Det børsnoterte telenettselskapet Enitel har i dag, onsdag, undertegnet en avtale med NSB Gardermobanen om leie av dere fiberoptiske nett.

Det dreier seg om teleinfrastruktur på strekningen Oslo Sentralstasjon – Oslo lufthavn og videre til Eidsvoll stasjon, melder Enitel. Gardermobanens fiberoptiske nett, vil inngå i Enitels nye landsdekkende bredbåndsnett for transport av tele og data.

Ubegrenset kapasitet?
– Med denne avtalen har vi oppfylt to mål: Vi har sikret oss umiddelbar tilgang til en nærings- og befolkningsrik del av østlandsområdet til en lav kostnad, og vi har etablert nok en strekning i vårt landsdekkende teletransportnett, sier adm. direktør Olav Harald Norgard i Enitel i pressemeldingen.

Ifølge Enitel har det fiberoptiske nettet nærmest ubegrenset overføringskapasitet. NSB Gardermobanen vil fortsatt bruke nettet til interne kommunikasjonsformål. Leieavtalen strekker seg over knappe 20 år.

Stikkord: Mobil