Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billigere kontantkort i Sverige

I Norge har vi to mobiloperatører med påfallende like priser på alle mobiltjenester. I Sverige nyter kontantkunder lavere og mer differensierte priser.

kontantkort

Etter at callbackaktørene Telepluss og Worldlinks kom på banen har duopolistene Telenor og NetCom senket prisene noe, men det er fortsatt billigere i Sverige.

Billig kveldstid
– På hverdager før kl 19:00 koster det 5,5 kroner per minutt, mens prisen kun er to kroner på kveldstid, sier informasjonssjef Robert Hultman i svenske Tele2, som uttaler seg på vegne av den svenske mobiloperatøren Comviq til ITavisen.

Hultman opplyser at Comviq, som eies av NetCom AB, som også eier Tele2, i dag har over en million kunder, der om lag 800.000 er kontantbrukere.

Men ikke SMS
ITavisens prisundersøkelse viser at de to andre operatørene Telia og Europolitan koster 50 øre mer på dagtid og det samme som Comviq på kveldstid (2 kroner).

I Sverige er imidlertid SMS noe dyrere enn i Norge. Prisen per melding koster i overkant av to kroner, justert for valutaforskjell. Telia har imidlertid lansert et SMS-tilbud der kundene kan sende ti gratismeldinger per dag, ved å registrere seg på nett.

Stikkord: Mobil