Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Leier ut PC til 50 kroner måneden

Den britiske regjeringen lanserer i disse dager en omfattende plan for å unngå digitale klasseskiller. New Labour gir ordet solidaritet ny mening for et nytt årtusen.

Compaq Presario

Finansminister Gordon Brown i England lanserer en vidtrekkende plan for å gi de som ikke har råd til en datamaskin tilgang til Internett.

Billig leie
Et av hovedpunktene er å leie ut 100.000 PC-er til familier som ikke har råd til å kjøpe seg datamaskin selv. Prisen for månedlig leie vil bli så lav som fem pund eller mellom 50 og 60 kroner, melder BBC.

Hensikten er å sørge for at Storbritannia blir ledende innenfor bruk av Internett og e-handel. I dag har ti millioner briter tilgang til nettet, men Brown ønsker tiltak som kan øke dette dramatisk.

Databibliotek
– Vi ønsker å lage en ny form for bibliotek hvor folk kan leie datamaskiner og programvare der de før lånte bøker og plater, sier finansminister Gordon Brown.

I tillegg ønsker Brown å lette skattereglene slik at det skal bli enklere å etablere forretning på Internett.

Oppuset PC
Utstyret, som er oppussede gamle modeller med utvidet minne osv, vil bli gjort tilgjengelig i familier rammet av arbeidsledighet eller i familier på sosialhjelp.

Folk som er i arbeid vil få tilbud om å kjøpe maskiner og programvare via arbeidsgiver uten å måtte betale skatt for dette frynsegodet.