Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Merkantildata holder koken

Merkantildata og adm. direktør Tom Adolfsen (bildet) fortsetter veksten innen alle forretningsområder – spesielt innen telesektoren. Marginene kunne imidlertid vært bedre.

Arkiv

Merkantildatas virksomhet omsatte i 3. kvartal for 2,35 milliarder kroner. Dette er en økning på 15,2 prosent sammenlignet med proforma tall for samme periode i 1998.

Driftsresultatet havnet på 107,6 millioner som er en økning fra i fjor, men siste kvartal inkluderer imidlertid utsalget av PClan på 70 millioner.

Taper på børsen
Børsutviklingen til Merkantildata har således ikke vært like lystig. Mens totalindeksen har styrket seg det siste kvartalet, har datakjempen tapt seg i verdi.

Børsverdien er i dag omlag 8,5 milliarder, godt under toppnoteringen på over 11 milliarder.

Sliter i Sverige
Etterspørselen i det nordiske ICT-markedet har ifølge selskapet vært relativt god i 3. kvartal 1999. Imidlertid har Merkantildata møtt veggen i det svenske markedet, der behovet for hjemme-PC-er ble godt mettet i fjor.

Ut med distribusjon
Selskapet kan rapportere at alle prosesser i forbindelse med etableringen av det nye børsnoterte konsernet PC LAN ASA er nå gjennomført, og det nye selskapet ble notert på Oslo Børs’ hovedliste 21. oktober 1999.