Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kombiboks med dårlig lyd?

Next Interactive importerer både den kostbare CD/MP3-spilleren TerraTec M3Po og den rimelige CD/MP3/DVD-spilleren Kiss. Men det er ting som tyder på at den billigste ikke er noe særlig.

Raite AVPhile 715

Mandag skrev ITavisen om kombispilleren TerraTec M3Po:

– Det er verdens første stasjonære MP3-/CD-spiller. Konkurrentenes produkter er ikke klare før i februar neste år, sa produktsjef Lars Bjaanes til ITavisen.

Bjaanes er produktsjef hos importøren Next Interactive AS som vil selge TerraTec-spilleren for 5.000-5.900 kroner.

Alt i ett-boks hos OLC
Senere samme dag ble vi oppmerksomme på at TerraTec ikke var verdens første kombispiller. Online Club (www.olc.no) selger en kombinert CD-, MP3 og DVD-spiller til ca 4.000 kroner inklusive frakt.

Online Club (OLC) gir svært sparsomme produktspesifikasjoner, og verken produktnavn, eller navn på produsent eller importør er nevnt. ITavisen omtalte dette produktet tirsdag.

CoShopper mye billigere
ITavisens lesere gjorde oss oppmerksomme på at tilsynelatende samme produkt var til salgs hos CoShopper (www.coshopper.no), som frister med lavere pris jo flere som bestiller. Her var produktnavnet oppgitt til Kiss 1302 DVD.

CoShopper oppgir ”vanlig butikkpris” til 4.200 kr. CoShoppers pris på 3.100 kr ville bli redusert til 2.950 hvis 10 kjøpere meldte seg innen 5. nov. (På importørens nettside oppgis anbefalt utsalgspris til 3.990 kr.)

Ingen produktopplysninger
Det er smått med produktopplysninger hos CoShopper, men de har en link til ytterligere informasjon. Da havner vi hos den danske Skandinavia-importøren KiSS Nordic, som ikke har en eneste opplysning om Kiss 1302 DVD!

Kiss-spilleren er produsert av den taiwanske produsenten Raite, og markedsført i Skandinavia under navnet Kiss.

Truer med søksmål
Tirsdag truet Next Interactive med søksmål hvis ikke ITavisen fjernet artikkelen. Det viser seg at Next både importerer TerraTec og Kiss.

– TerraTec M3Po er et produkt i hi-fi –klassen. Kiss 1302 DVD kan ikke prestere tilnærmelsesvis den samme kvaliteten. Artikkelen er meget misvisende for sluttbrukerne. Er du enig i det?, spør Bjaanes oss i ITavisen.

– Markedsføringen gir så få spesifikasjoner at det er umulig å vurdere de to produktene opp mot hverandre. Før produktene er leveringsklare, er det ikke mulig å sammenlikne kvaliteten. OLC oppgir ikke engang produktets navn, svarte ITavisen

– Grunnen er at vi ikke ønsker å profilere Next Interactive ut mot sluttbrukerne. CoShopper har en link til Kiss Nordic for mer produktinformasjon.

– Jo, men der finnes det ikke noen produktopplysninger.

– Nei, de er ikke lagt ut ennå.

– Så lenge verken forhandlerne eller den norske eller den nordiske leverandøren oppgir tekniske spesifikasjoner, er det vel vanskelig å si noe om kvaliteten?

– Kvaliteten er ikke sammenliknbar! Du er for tidlig ute. Vi har en pressekonferanse torsdag der vi ønsker å demonstrere dette. (Presseinvitasjonen som ITavisen mottok, opplyser ikke noe om dette – red.anm.) Sluttbrukeren blir veldig forvirret av det sammensuriet som dere har skrevet. Artikkelen må fjernes!

– Sluttbrukeren blir vel heller forvirret av Nexts sparsomme produktopplysninger.

– Grunnen til at vi ikke har gått ut med informasjon, er at produktene ennå ikke er i salg. Kiss-spilleren kommer i salg mandag neste uke, TerraTec i begynnelsen av november.

– Men du selger produktene?

– Ja det gjør jeg. Vi ønsker ikke å gå ut med komplette spesifikasjoner før de er i salg, sier Bjaanes.

Garanterer kvaliteten
Bjaanes fremhever at MP3-lyden fra Kiss-spilleren ikke har ”tilnærmelsesvis den samme kvaliteten” som lyden fra den nye og kostbare TerraTec-spilleren som lanseres onsdag.

Markedsføringen gir imidlertid ikke noe signal om at Kiss-spilleren har dårlig lyd, og kombinasjonen DVD/MP3 er fremste salgsargument:

OLCs nettside: ”Den første DVD spilleren på markedet med INNEBYGD MP3 spiller…Som eneste spiller på markedet kan denne også spille MP3 plater!..Vi garanterer kvaliteten på dette produktet.”

CoShoppers nettside: ”Nyhet fra Kiss m/ innebygd MP3 spiller og valgfri soneinnstilling…Her er en DVD-spiller som også spiller MP3 filer. Andre egenskaper er: Spiller DVD, VCD, CD, CD-R, MP3.”

Next Interactivs egen nettside: ”KiSS DVD MP3…Markedets første DVD-spiller med MP3…Som eneste spiller på markedet kan denne også spille MP3 plater!..Vi garanterer kvaliteten på dette produktet.”

Billig, men….
Det er ingen tvil om at Kiss-spilleren er billig. For vår del ville vi vært forsiktige med å postordrebestille et navnløst apparat som ennå ikke var i handelen, fra en leverandør som vi ikke kjente navnet på, og som sier at sentrale egenskaper ved produktet slett ikke er så gode som markedsføringen gir uttrykk for.