Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DnB selger Telianor

DnB Market får ansvaret for å tilrettelegge for salg av aksjer i Telianor på det norske markedet. Investeringsbankene får opptil 1,5 prosent av beløpet som kommer inn.

Telianor

Den norske og den svenske staten har pekt ut bankkonsortiet som skal stå for børsnoteringen av Telenor og Telia. En norsk og to svenske investeringsbanker skal lede det nordiske bankkonsortiet.

Skjer til våren
De utpekte nordiske bankene er DnB Markets, Carnegie og Enskilda Securities. DnB Markets vil være hovedansvarlig for å tilrettelegge aksjesalg i det norske markedet. Carnegie og Enskilda Securities får hovedansvaret på de svenske, danske og finske markedene.

De hovedansvarlige for å legge til rette for børsintroduksjon på det internasjonale markedet er de to tidligere utpekte «Global Co-Ordinators» – Warburg Dillon Read og Morgan Stanley Dean Witter.

De øvrige investeringsbankene i det nordiske og internasjonale bankkonsortiet vil bli utpekt i løpet av høsten 1999. Børsintroduksjonen skal etter planen skje i april 2000.

Lavere enn vanlig
Tidligere har Arbeiderpartiet varslet motstand mot at bankene skal ta seg godt betalt for aksjesalget.

Det er nå avgjort at honoraret til investeringsbankene vil i alt være opptil 1.5 prosent av plassert beløp.

I en melding fra Samferdselsdepartementet heter det at honoraret ved de tre siste børsintroduksjonene i den europeiske telebransjen (Sonera, Swisscom og France Telecom) har ligget mellom 2.2 og 2.7 prosent av plassert beløp.

Stikkord: Mobil