Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Investerer flere hundre milliarder

Telianors mobilsjef Arve Johansen (bildet) vil at konsernet skal bli en av Europas største operatører. Da kreves investeringer, eller nye partnere.

Johansen, Arve

– Vi har en ambisjon om å bli blant de aller største aktørene på mobiltelefoni i Europa. Hvis vi skal kunne nå det målet, må vi kunne være med på transaksjoner i hundre milliarder kroners-klassen, sier Arve Johansen til Aftenposten.

Store penger
Det vil bli nødvendig å investere mellom 100 og 300 milliarder kroner på mobilområdet de nærmeste tre årene, mener Johansen.

Om konsernet legger seg på det laveste anslaget kan de klare investeringene selv. Om de går for det høyeste anslaget blir det nødvendig med hjelp fra investorer, eller å inngå samarbeide med andre mobiloperatører.

Til sammenligning: I fjor investerte Telenor for om lag 23 milliarder kroner.

Vil ha innflytelse
Både Telia og Telenor har brukt store midler på å kjøpe seg inn i mobilselskap, og på lisenser. Nå ønsker operatørene å komme i slik posisjon at de kan få innflytelse.

– Tenkningen vil bli mer og mer industriell. Vi ønsker å kunne utøve en påvirkning i de selskapene vi er inne i, uten at det nødvendigvis betyr at vi må over 50 prosent eierandel i alle, sier Johansen til Aftenposten.

Stikkord: Mobil