Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny smekk til NetCom

Etter at Namsretten forbød NetCom å ta betalt for opptattsignal til Telepluss’ nummer, la NetCom igjen en beskjed som advarte kunder om å tegne Telepluss-abonnement. Dette var ikke populært.

Politiluemobil

På fredag bekjente nemlig dommeren at denne type hindringer er forbudt.

Ulovlig advarsel
Lite tyder allikevel på at striden om Telepluss’ tjeneste er over, selv om NetCom to ganger på rad har blitt irettesatt av Namsretten.

Selv om NetCom fjernet avgiften etter pålegg fra namsretten torsdag, tok de seg lov til å legge inn en advarsel til NetCom-kunder som vil bruke Telepluss.

Mer enn et halvt minutts prat fra en NetCom-representant som forklarer den pågående striden mellom Telepluss og NetCom, i tillegg til en klar advarsel mot å kjøpe Telepluss-tjenester da gebyr kan bli gjeninnført.

Forulempede kunder
– Vi er selvfølgelig tilfredse over at NetCom må fjerne ale hindringer. Men det er leit at våre kunder har blitt forulempet på denne måten, sier markedsdirektør Lars Martinsen i Telepluss til ITavisen.

Han mener det er skremmende at et børsnotert selskap bruker slike midler for å hindre konkurranse.

Lover kamp
NetCom og deres juridiske direktør Stein Ove Gordner lovet i forrige uke kamp mot det selskapet mener er parasittvirksomhet. Selv om Telepluss har vunnet første stikk, er det lite som tyder på at NetCom vil ”lide i stillhet.”

Gordner vil blant annet ha Samferdselsdepartementet og Stortinget på banen for å stoppe kontantutfordreren Telepluss.

Stikkord: Mobil