Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-spiller med 6.000 låter

I begynnelsen av november begynner Oslo-firmaet Next å levere verdens første stasjonære CD-spiller som både håndterer CD-er med MP3-filer og vanlige musikk-CD-er.

TerraTec Mp3

MP3-/CD-spilleren TerraTec M3Po er produsert av det tyske firmaet TerraTec. Firmaet ble opprinnelig startet av musikere som ønsket å konstruere bedre lydkort enn det som forøvrig fantes på markedet. Nå leverer de en rekke forskjellige lydprodukter.

Verdens første
– TerraTec M3Po er verdens første stasjonære MP3-/CD-spiller, sier produktsjef Lars Bjaanes hos importøren Next AS.

– Konkurrentene er ikke klare med sine første produkter før i februar neste år. Vi skal selge TerraTec-spilleren gjennom elektroforhandlere som Expert, Ideel osv. Vi regner med at utsalgsprisen vil være fra 5.000 til 5.900 kroner, sier Bjaanes.

Automatisk søk
Når du legger en plate inn i TerraTec M3Po, søker den automatisk gjennom mappene på CD-en, og viser låtene på LCD-panelet i fronten. Hvis MP3-filene inneholder navnet på artisten og sporet, blir også dette vist.

Spilleren betjenes med knapper eller en medfølgende fjernkontroll.

Spill-lister fra WinAmp
TerraTec-spilleren har et enkelt menysystem som også finner MP3-låter som ligger i mapper på CD-en.

Spilleren aksepterer spill-lister som er opprettet med MP3-spilleren WinAmp. Den håndterer alle MP3-kvaliteter. Operativsystemet kan oppgraderes via CD-ROM.

Sett inn en harddisk
Hvis du brenner MP3-låtene dine på en CD-plate, får du vanligvis plass for om lag 100 låter. Hvis du ønsker et mer rikholdig musikkbibliotek, kan du sette en harddisk inn i TerraTec-spilleren.

– Hvis du tilkobler en 30 GB disk full av MP3-låter, så kan den romme 6000 spor. Det gir 546 timer eller 22 dager for full musikk, sier Lars Bjaanes hos Next AS.