Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil øker mer

Den sterke veksten i salget av mobiltelefoner fortsetter. Hittil i år har veksten i antallet abonnenter hos Telenor Mobil vært 50 prosent høyere enn for samme periode i fjor.

Motorola v3688 (sølv)

Det er salget av kontantkort som øker mest. Med 677.769 kontantabonnenter per 3. kvartal, har antallet abonnenter som betaler forskudd mer enn doblet seg i løpet av året, heter det i en pressemelding fra Telenor Mobil.

Kan nå to millioner
Telenor Mobil hadde totalt 1.895.689 abonnenter pr. 30. september i år og selskapet kan dermed nå to millioner i løpet av året.

Veksten i antall GSM abonnenter har hittil i år vært på nær 400.000. Det er en økning i antallet abonnenter som er nesten 100.000 høyere enn for hele 1998, og om lag 50 prosent høyere enn for samme periode i fjor.

1.500 nye hver dag
Veksten i tredje kvartal var på 132.743 nye GSM abonnenter. Det tilsvarer nesten 1.500 nye abonnenter hver dag gjennom hele kvartalet.

Det er RingKontant-abonnementet som har den sterkeste veksten. Ved utgangen av 3. kvartal var antallet RingKontant-kunder på 677.769 – det er mer enn en dobling siden nyttår. Ved inngangen av året var 20 prosent av Telenor Mobils abonnenter RingKontant kunder. Per 3. kvartal er andelen oppe i 36 prosent.

Halvparten forhåndsbetalt
– I løpet av neste år forventer vi at omlag halvparten av våre abonnenter vil ha et forhåndsbetalt abonnement, sier adm. direktør Stig Herbern i Telenor Mobil i pressemeldingen.

– Vi nærmer oss nå at 60 prosent av befolkningen har mobiltelefon. Det vil føre til at kundeveksten avtar og vi får sterkere fokus på økt bruk. Nye bruksområder som for eksempel mobilt Internett vil stimulere bruken, sier Herbern.

Stikkord: Mobil