Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få platekontrakt på nettet

George Martin, Beatles gamle producer, satser på nettet. Han har sagt ja til å sitte som styreformann i www.garageband.com Selskapet tar sikte på å hjelpe uutgitte musikere i gang.

Musikk på nettet (MP3)

Blant initiativtakerne til www.garageband.com er Jerry Harrison, Talking Heads’ gamle keyboardist. Å ha sikret seg George Martin som styreformann er litt av et scoop som nok kommer til å gi nettstedet stor oppmerksomhet.

Sir med troverdighet
Beatles’ gamle produsent er kanskje en av de mest respekterte bakmennene i musikkindustrien. Han er sogar blitt adlet av Dronning Elisabeth II uten at dette har gått utover hans troverdighet blant unge musikkjøpere.

Hensikten med garageband.com er å gi ukjente og ikke publiserte band en mulighet til å bli hørt. Musikerne kan distribuere sin musikk på nettstedet, brukerne kan anmelde musikken de hører – alt man behøver å gjøre er å registrere seg, og det er gratis – og stemme på månedens beste band.

Det bandet som går av med seieren vil få en platekontrakt verdt USD 250.000 ( i underkant av to millioner kroner). Garageband.com vil stå for produksjon og distribusjon av CD-er.