Hopp til navigasjon Hopp til innhold

America Online diskriminerer

Amerikanske homseorganisasjoner anklager USAs viktigste internettleverandør med 18 millioner brukere for å diskriminere homofile.

America Online (AOL)

I tillegg hevder de samme organisasjonene at mens man sensurerer homofile brukeres beskrivelser av seg selv og sine seksuelle preferanser, gjør AOL intet for å stoppe nedsettende og strekt diskriminerende uttalelser om homoseksuelle på de samme tjenestene, skriver San Francisco Chronicle.

Samfunnets standard
”Det er essensielt at (materiale laget av våre brukere) reflekterer samfunnets standard, og at vi kan fjerne dette, dersom vi etter beste evne vurderer dette materialet til å være i strid med disse standardene” heter det i AOLs statutter.”

Disse standardene blir tydeliggjort ved at AOL forbyr beskrivelser av seksuell praksis og preferanser, mens utsagn som ”jeg liker kaldt øl og døde sopere” og ”hobby: banke homoer” får bli stående.

Rettslige skritt
Kritikerne hevder at mens AOL har programmer som straks sensurerer rasistiske utsagn, brukes ikke den samme programvaren til å rydde unna utsagn med sexistisk innhold.

Minst en amerikansk interesseorganisasjon vurderer rettslige skritt mot AOL. Tjenesten har 18 millioner brukere.