Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sverige med gammel nettmodell

Gamle Telenor Nextel får ansvaret for Internett i Telianor. Satsingen på utenlandske markeder går for fullt, men i Sverige gjør man slik som man alltid har gjort.

Morten Lundal, sjef for internettvirksomheten til Telianor, opplever at gamle Telia vil styre nettvirksomheten sin selv.

– Jeg skal lede alt som har med Internett å gjøre, unntatt virksomheten i Sverige. Dette ble bestemt for noen uker siden, sier Lundal til Dagens Næringsliv.

Vil ikke endre
– I Sverige er det en arbeidsmodell der ulike divisjoner har tatt hånd om Internett, og en har funnet det lite gunstig å endre på dette nå, sier informasjonsansvarlig for internasjonal virksomhet i Telenor Nextel, Arne Cartridge, til IT avisen.

Ordningen som skal gjelde inntil videre er at i Sverige forblir Internett som en integrert del av divisjonene bedrift, privat og nett.

Ikke ideelt
Løsningen betegnes ikke som ideell internt i Nextel.

– Men den er pragmatisk å forholde seg til, sier Cartridge.

Telenor Nextel har hittil investert nærmere en halv milliard kroner, og har virksomheter i Tsjekkia, Slovakia, Sveits, Italia, Østerrike og Ungarn. Ifølge planene skal ytterligere en milliard investeres i utlandet de neste tre årene.