Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mannesmann kjøpte Orange

Det tyske selskapet Mannesmanns blir største eier i det britiske mobilselskapet Orange. Spørsmålet er om prisen var for høy.

Kjøpet gjør at Mannesmann blir en mobilgigant med til sammen 20 millioner abonnenter i Tyskland, Italia og nå Storbritannia.

Nettavisen Total Telecom mente Mannesmann ville være nødt til å bla opp nærmere 210 milliarder kroner for Orange. Prisen endte til slutt på 254 milliarder, og det er 21,8 prosent over kursen da børsen stengte mandag.

Dyre abonnenter
Orange er den tredje største mobiloperatøren i Storbritannia med vel 3,5 millioner abonnenter. Mannesmann var tidligere ikke interessert i å by på One-2-One, som de mente var for dyre. Rivalen Deutsche Telekom kjøpte One-2-One for om lag 125 milliarder kroner, og selskapet har i underkant av tre millioner abonnenter.

Deutsche Telekom betalte om lag 40.000 kroner for hver abonnent i One-2-One. Mannesmann ender opp med å betale mer enn 50 prosent mer per abonnent i Orange enn de var villige til å betale for rivalen One-2-One.

Hovedeier av Orange er Hong Kong-baserte Hutchinson Whampoa, som har 45 prosent av aksjene. Selskapet anbefaler handelen, og vil selv sitte igjen med en 10 prosents andel i Mannesmann.

Stikkord: Mobil