Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC frykter hacking

Etter avsløringer om at kabelsurfere er mer sårbare for hacking, setter UPC økt fokus på internettsikkerhet.

Howtohack

UPC har gått ut med informasjon til kundene hvor det påpekes viktigheten av å skru av fildeling, dersom man ikke ønsker å gi andre tilgang til sin PC over nettet.

Farlig fildeling
Internett er et åpent medium. Det er derfor viktig å ta noen enkle forhåndsregler. På Internett kan man, dersom man har åpnet for fildeling, risikere at uvedkommende for tilgang til data på sin PC.

Det er viktig å understreke at dette er et generelt problem som knytter seg til operativsystemer, og at dette ikke har noe å gjøre med UPCs bredbåndsnett. Det er imidlertid riktig at en PC som står på 24 timer i døgnet, slik mange bredbånds internettbrukere gjør, blir mer sårbar i forhold til dette.

Neglisjerer risiko
– I en bedrift har ofte IT-ansvarlig ansvaret for å sikre nettverket og maskiner mot innbrudd, men hjemme hos hver enkelt av oss er det dessverre altfor få som tenker sikkerhet, sier viseadm. direktør i UPC, Gunnar Evensen, i en pressemelding.

– Bransjen har generelt sett vært mer opptatt av å fortelle om mulighetene internett som medium gir, og ikke i tilstrekkelig grad informert kundene om viktige sikkerhetsaspekter ved å være på nettet. Vi beklager at vi ikke har vært tydelige nok på dette punktet, sier han.

Norman
UPC har i en tid samarbeidet med Norman, et av verdens fremste selskap på datasikkerhet. UPC gir nå sine kunder mulighet til å få tilgang til Norman Anti Virus Control – et program som ytterligere øker sikkerheten i bruk av Internett.

Programmet sjekker hele tiden for mulige virus og andre sikkerhetsaspekter ved bruk av Internett. Kundene får tilgang til dette programmet i tre måneder gratis, og kunden kan deretter abonnere på oppdateringer fra Norman direkte.

UPC har i dag kun noen tusen kabelsurfere, men etter hvert som kabelnettet oppgraderes vil stadig flere av selskapets kabelkunder få tilbud om lynrask surfing.