Howtohack

Annonse


UPC frykter hacking

Howtohack

UPC har gått ut med informasjon til kundene hvor det påpekes viktigheten av å skru av fildeling, dersom man ikke ønsker å gi andre tilgang til sin PC over nettet.

Farlig fildeling
Internett er et åpent medium. Det er derfor viktig å ta noen enkle forhåndsregler. På Internett kan man, dersom man har åpnet for fildeling, risikere at uvedkommende for tilgang til data på sin PC.

Det er viktig å understreke at dette er et generelt problem som knytter seg til operativsystemer, og at dette ikke har noe å gjøre med UPCs bredbåndsnett. Det er imidlertid riktig at en PC som står på 24 timer i døgnet, slik mange bredbånds internettbrukere gjør, blir mer sårbar i forhold til dette.

Annonse


Neglisjerer risiko
– I en bedrift har ofte IT-ansvarlig ansvaret for å sikre nettverket og maskiner mot innbrudd, men hjemme hos hver enkelt av oss er det dessverre altfor få som tenker sikkerhet, sier viseadm. direktør i UPC, Gunnar Evensen, i en pressemelding.

– Bransjen har generelt sett vært mer opptatt av å fortelle om mulighetene internett som medium gir, og ikke i tilstrekkelig grad informert kundene om viktige sikkerhetsaspekter ved å være på nettet. Vi beklager at vi ikke har vært tydelige nok på dette punktet, sier han.

Norman
UPC har i en tid samarbeidet med Norman, et av verdens fremste selskap på datasikkerhet. UPC gir nå sine kunder mulighet til å få tilgang til Norman Anti Virus Control – et program som ytterligere øker sikkerheten i bruk av Internett.

Programmet sjekker hele tiden for mulige virus og andre sikkerhetsaspekter ved bruk av Internett. Kundene får tilgang til dette programmet i tre måneder gratis, og kunden kan deretter abonnere på oppdateringer fra Norman direkte.

UPC har i dag kun noen tusen kabelsurfere, men etter hvert som kabelnettet oppgraderes vil stadig flere av selskapets kabelkunder få tilbud om lynrask surfing.

Annonse