Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk IP til Danmark

Det norske telefoni- og programvareselskapet Comuniq ASA inngikk nylig en avtale med danske LASAT Networks om en VoiceIP-løsning. Målet er å kutte teleutgifter ved å bruke datanett til telefoni.

Comuniq

Konseptet med VoIP er å benytte et eksisterende datanett (for eksempel LAN/WAN) til også å transportere tale, ikke bare data. Resultatet kan for store og mellomstore bedrifter redusere telekostnadene betraktelig.

Kostnadseffektiv
Det nye produktet fra Comuniq og LASAT vil resultere i en kostnadseffektiv løsning for IP-telefoni, Virtuelle Private Nettverk (VPN) og brannmurprodukter.

Avtalen utgjør foreløpig en årlig omsetning på ca. 10 millioner kroner. Levering av det nye produktet starter i april 2000.

Vekstbransje
– Samarbeidsavtalen mellom Comuniq og LASAT representerer en betydelig mulighet for Comuniq til å etablere seg i et meget hurtig voksende marked. Trenden er at stadig flere bedrifter innser fordelene ved å integrere data- og telenett i ett felles nettverk, sier arbeidende styreformann J. Arthur Olafsen i Comuniq, i en pressemelding.

– Det er anslått at det globale IP-markedet for små og mellomstore (SMB) bedrifter i dag utgjør USD 1,5 milliarder, og at dette vokser med hele 200 prosent årlig, sier han.

Vokser i utlandet
LASAT Networks er en av Europas ledende tilbydere av bl.a. Internett-tilkobling via analoge og digitale modem for SMB-markedet.

LASAT har en spesielt sterk distribusjon i Europa hvor Tele Danmark, Talkline (Tyskland), America Online (Tyskland), Telia m.fl. inngår. Selskapet har 40 prosents andel av det danske modemmarkedet og ca. 10 prosent av både det norske og svenske modemmarkedet.

og Asia…
Comuniq inngikk tidligere i oktober også en betydelig avtale med en av leverandørene til det sørkoreanske teleselskapet Korean Telecom i forbindelse med at Korea skal bygge opp et nytt nasjonalt telesystem. Også her står Comuniqs IP-løsning sentralt.