Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fusjonsbråk svekker tillit

ARLANDA: Tormod Hermansen (bildet), konsernsjef i det fusjonerte Telenor/Telia, innrømmer at bråket i siste innspurt ikke har vært heldig for selskapets kommende børsintroduksjon.

Hermansen (pressekonf)

– Den type øvelser som ved noen tilfeller har vært gjort er ikke til fordel for et selskap som skal ut på kapitalmarkedet, sa Tormod Hermansen under en pressekonferanse i Sverige i dag, tirsdag.

– Det er ikke selskapet verdig. Vi må ut å justere tilliten, fortsatte Hermansen, som ikke var sikker på om selskapet rakk børsintroduksjonen i april som planlagt.

Ingen våte
Hermansen mente at selskapene i løpet av forhandlingene har passert mange hinder.

– Den siste hindringen, med vanngrav, ble passert i går og ingen ble våte, smålo Hermansen.

Ser fremover
Styreformann i det fusjonerte selskapet, Jan Åke Kark var enig med Hermansen, men velger å se fremover.

– Nå skal vi bygge strukturen på selskapet. Det har heller ikke vært så mye bråk som dere har fått inntrykk av. Jeg har vært med på mange sammenslåinger og denne har ikke vært spesielt bråkete, sa Kark.

Skal rådgive
I og med at fusjonen langt på vei er en realitet er det kanskje drøyt å si at noen har bommet på hindrene. Mye kan likevel tyde på at Telenor og Telia i perioder sprang hver sin vei…

Kark fikk også under denne pressekonferansen merke kjøret i forhold til hans posisjon i det nye selskapet.

– Jeg skal være styreformann. Som styreformann er man alltid rådgiver mot adm. direktør i et selskap, var Karks kommentar til de siste spekulasjoner om at han skulle være arbeidende styreformann.

Stikkord: Mobil