Fjærvoll, Dag Jostein

Annonse


Fusjonsløsning i kveld?

Fjærvoll, Dag JosteinOg forhandlingene skal pågå utover kvelden.

Fjærvoll sier i NRKs sending Tjueen kl. 21.00 at han håper på en løsning i løpet av kvelden. Tidligere på kvelden mente kanalen at forhandlingene foregikk i godt humør.

Møtes
Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll kom til det svenske næringsdepartementet ved 17.00 tiden mandag. Overfor journalistene som ventet utenfor gjorde han det klart at han ikke kom for å underskrive avtalen, men for å ta en ny runde med sluttforhandlinger.

Fjærvoll gjorde også klart at han hadde støtte fra statsminister Kjell Magne Bondevik i kravet om at Jan-Åke Kark ikke skal være arbeidende styreformann.

Annonse


– Statsministeren er informert om utviklingen i forhandlingen mellom Telia og Telenor. Samfredselsministeren opptrer i enighet med regjeringens holdning, sier Bondeviks presstalsmann, Gunnar Husan til NTB.

Følsomt
Den svenske storavisen Dagens Nyheter skriver at spørsmålet om Karks stilling er følsomt, fordi en styreformann som arbeider på heltid vil begrense Tormod Hermansens innflytelse.

– Vi hadde gjort klart for å direktesende seremonien til Telia og Telenor, og fikk beskjed en time før om at de ikke kommer, sier næringsministerens pressesekretær Lars Georgsson til telegrambyrået TT.

Hermansen tror
-Jeg vil bli veldig overrasket dersom avtalen ikke går i boks, sier Hermansen til NRK.

Hermansen mener situasjonen virker som en såpeopera, og at det ikke er hyggelig.

– På det svenska Næringsdepartementet var forvirringen stor mandag, skriver Dagens Nyheter. Næringsminister Björn Rosengren ville ikke gi noen kommentarer før situasjonen var avklart.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse