Bjørn B. Brøndbo

Annonse


Ny, genial Zip-stasjon

Bjørn B. Brøndbo

USB gjør det enklere å koble den til Mac eller PC, og raskere å kopiere dokumenter og MP3-filer.

Slank, lett og bakoverkompatibel
Nye Zip 250 MB USB (Universal Serial Bus) er slankere og mindre enn de tidligere Zip-stasjonene. Den egner seg spesielt godt for PC- og Mac-brukere som vekselvis vil koble stasjonen til stasjonære og bærbare maskiner.

Nye Zip er ikke stort bredere enn selve platene, knapt en tomme tykk og veier 400 gram. Stasjonen kan bruke både nye 250 MB Zip-plater, og ”gamle” 100 MB plater som det visstnok skal finnes over 150 millioner av rundt om i verden (Vi har selv noen av dem).

Annonse


Med 250 MB, får du plass til uhorvelig mye på hver plate.

Plugges til og fra
Den nye Zip-stasjonen installerer seg Plug and Play-automatisk når du plugger USB-kabelen til maskinen. Etter installasjonen kan den plugges til og fra, og brukes uten omstart.

Vi har selv brukt Zip i flere år. Vi bruker platene til dokumenter, digitaliserte bilder, lydfiler og andre data vi trenger sikkerhetskopi av, men ikke til å sikkerhetskopiere hele disken.

Fremragende service!
I sommer kjøpte vi en Zip 100 MB USB i USA. Den 110 volts strømforsyningen passet ikke i Norge. Vi ringte Iomegas brukerstøtte i Irland og ba om hjelp.

Dagen etter (!) ringte et TNT-bud på døra. Budet leverte en ny 110-220 volts strømforsyning fra Iomegas lager i Nederland. Gratis!

Strømforsyningen er mye mindre og lettere enn de vanlige ”klossene”.

Passer også til PCMCIA
Nye bærbare PC-er har vanligvis én USB-kontakt. Den nye Zip-stasjonen kan alternativt kobles til et spesielt PCMCIA-kort som Iomega selger for om lag 500 kr med moms. Med kortet, slipper du å bruke Zip-stasjonens eksterne strømforsyning.

Den amerikanske lanseringen fant sted for halvannen måned siden, men foreløpig har få databutikker fått Zip-en på lager.

Klar for salg i Norge
Nå blir den nye Zip-stasjonen også tilgjengelig i Europa og Norge. Postordrefirmaet Computer Resources International i Oslo har allerede Zip 250 MB USB i sin prisliste, men opplyser at vi må beregne litt leveringstid.

Prisen er satt til 1890 kr/2325 kr uten/med moms.

Annonse