Windows 2000

Annonse


Ingen Windows 2000 i år

Windows 2000

De amerikanske publikasjonene [email protected] Reseller og PC Week meldte torsdag kveld at Microsoft ville svikte sitt løfte om å lansere Windows 2000 i år.

Under et Gartner Group-seminar onsdag denne uken, sa Microsoft-sjefen Steve Ballmer at han ikke hadde noen hast med å lansere det nye operativsystemet før alt var “absolutely, positively right.”

San Francisco i februar
Microsoft har planlagt et lanseringsarrangement for Windows 2000 i slutten av oktober. Nå vil Microsoft-talsmenn, som tidligere lovte lansering i løpet av året, verken bekrefte eller benekte tidspunktet.

Annonse


Sannsynligvis blir operativsystemet lansert på en Windows 2000-messe i San Francisco i februar, skriver [email protected] Reseller og PC Week .

Det problematiske årsskiftet
Etter mange forsinkelser, vil det ferdige Windows 2000 sannsynligvis være klar i begynnelsen av desember. Men å lansere i romjula eller midt i den problematiske nyttårshelgen, er neppe smart. Det skjønner også Microsoft.

For brukerne haster det ikke. De fleste vil likevel ikke oppgradere før tidligst mot slutten av år 2000. Mye skal først avklares, ikke minst hva det koster.

Hva vil det koste?
Anslagene for oppgraderingskostnadene er svært sprikende. Giga Information Group påsto denne uken at fordelene ved oppgraderingen vil oppveie kostnadene.Giga sier at installasjon/oppgradering til Windows 2000 Professional vil koste 7.600/12.800 kroner per PC, pluss Windows 2000 Server til drøye 800 kroner per klient i et nettverk med 5.000 brukere. Prisen omfatter også utskifting/oppgradering av maskinvare.

I september anslo imidlertid Gartner Group mye høyere kostnader.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse