Annonse


Nokia og Palm lager mobiler

Nye produkter vil kombinere trådløs data- og telekommunikasjon samt kalenderfunksjoner, heter det i en pressemelding fra 3Com.

Nokia, Palm og EPOC
Nokia har tegnet en lisensavtale på Palms operativsystem (Palm OS), noe som gjør det mulig å bruke Palms brukergrensesnitt og applikasjoner på Symbian-plattformen.

Symbian står bak utviklingen av Smartphones og Communicator. Nokia skal introdusere det første pennbaserte produktet i USA, og deretter på verdensbasis.

Annonse


Symbian har til nå bare benyttet Psions operativsystem EPOC. Dette samarbeidet vil føre til at både PalmOS og EPOC kan snakke bedre sammen. Bare Windows CE og Bill Gates er utenfor dette gode selskap.

Trådløse produkter
Samarbeidet mellom selskapene gjør at kundene heretter vil kunne få trådløse pennbaserte produkter som integrerer telefoni og datatjenester, og håndtering av informasjon for både personlig og profesjonelt bruk. Produktene blir svært enkle å bruke.

– Vi forventer oss en sterk etterspørsel etter ulike typer trådløse produkter. Hittil har vi kunnet tilby telefoner og håndholdte produkter med tastatur. Nå kommer vil til å kunne utvide vårt produktsortiment med et pennbasert produkt. I denne kategorien er Palm Computing det ledende selskapet på markedet, sier adm. direktør Jorma Ollila i Nokia.

– Ved å kombinere Nokias ekspertise innen trådløs kommunikasjon, Symbians robuste plattform og Palm Computings ledende applikasjonsmiljø og brukervennlighet får kundene den beste løsningen i denne nye produktkategorien, sier han.

Tale og data
– Dagens avtale er en del av vår strategi for å gjøre Palm Computings applikasjoner ledende, slik at kundene kan få tilgang til og administrere den informasjonen de behøver både på jobb og privat. Denne satsningen utvider kommunikasjonsmulighetene med trådløs tale, telefoni og økt tilgang til data, sier Alan Kessler, toppsjef i Palm Computing.

De nye produktene utnytter åpne og globale teknologier som WAP (Wireless Application Protocol) og Bluetooth, et bransjeinitiativ der Nokia har spilt en avgjørende rolle. Produktene støtter dessuten Palms webclippings-teknologi for trådløs tilgang til Internett og Intranett.

Teknologien bak de nye produktene skal være uavhengig av nettverk og protokoll for å oppnå anvendelighet med globale standarder i løpet av de 12 neste månedene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse