Nordgard, Harald

Annonse


”Gir” Telia Norge til Enitel?

Nordgard, Harald

Det nærmer seg for alvor en avklaring rundt fusjonens gjøkunge, Telia Norge. Men det er ikke sikkert det bare er prisen som teller for fusjonskameratene.

To mygg
Etter det ITavisen erfarer blir Enitel foretrukket som kjøper av Telia Norge.

Enitel måtte nylig godkjenne en emisjon på 800 millioner som er langt mindre enn selskapsverdien til Telia Norge. Enitel, med en børsverdi på to milliarder, vil i praksis kjøpe opp et selskap som er nesten like stort som seg selv. Adm. direktør Harald Nordgaard i Enitel mener imidlertid dette ikke representerer noe problem.

Annonse


– Det hender ofte at jevnstore selskaper slår seg sammen og skaper god synergi, sier han til ITavisen.

Tyngre og tøffere
Det skal ikke utelukkes at nettleverandøren kom med det høyeste budet, men mer sannsynlig er at de representerer minst hodebry for Telianor.

– Det er godt mulig at Telianor vil slippe økt konkurranse fra en tyngre aktør som Tele Danmark/Netcom, sier en analytiker til ITavisen.

Tele Danmark har råd
Tele Danmark som i praksis kontrollerer 40 prosent av NetCom, har en markedsverdi på godt over 50 milliarder. Med andre ord trenger ikke selskapet store kronerullingsaktiviteter for å dekke et kjøp.

Både NetCom og TeleDanmark har betydelig erfaring med kundebehandling og markedsaktiviteter som vil gjøre det langt lettere å utnytte den eksisterende kundeporteføljen til Telia Norge.

EU gidder ikke
EU velger å ikke blande seg inn i salgsprosessen slik at Telianor får fritt spillerom for ”splitt og hersk”-taktikk ved utsalg.

Hvis selskapet selges med rabatt, og ikke til høyeste tilbyder, er selvfølgelig mulighetene til stede for å klage det inn til konkurransemyndighetene i Norge og Europa. Men om staten gidder å bry seg om en såpass liten del av det som må selges ut, kontra kabelanlegg, er en annen sak.

Telia AB og Telia Norge, vil konsekvent ikke kommentere noe av verdi rundt salgsprosessen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse