Spionmobil

Annonse


Forsvaret kjøper «Spionmobil»

Spionmobil

GSM-telefonen Tiger, som ble utviklet i samarbeid med det svenske forsvaret, er den første telefonen i verden som oppfyller krav til avlyttingssikkerhet. Det svenske forsvaret har allerede bestilt 600 telefoner til en verdi av 20 millioner kroner.

Samarbeidet lenge
Avtalen med det norske Forsvaret innebærer en utviklings- og tilpassingsperiode på 18 måneder med en opsjon på serieleveranser av telefonen.

Sikkerhetsstaben ved Forsvarets Overkommando anser at krypteringsmuligheten i den svenske GSM-telefonen vil bidra til å øke sikkerheten ved den tale-, data- og faksoverføring som skjer via tilgjengelig kommunikasjonsinfrastruktur.

Annonse


– Sectra og det norske forsvaret har i løpet av de siste fire årene uvekslet teknologi innenfor kryptering og selskapet har skaffet seg solide kunnskaper om de norske kravene, sier Jan Erik Larsen ved Sikkerhetsstaben.

Første eksport
– Forsvarets Overkommando ser frem til et interessant og fruktbart samarbeid, sier han.

– Dette er vår første eksportordre på Sectra Tiger, men vi regner med at telefonen vil bli et stort eksportprodukt, sier Per Unell, nestleder for Sectra Communications.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse