Annonse


Nokia tilbyr raskere Internett

– Hvis Internett skal ta skikkelig av må overføringen av data skje raskere. Mange opplever å måtte vente opp til ti minutter fra de slår på maskinen til de er inne på den ønskede siden, sier Jostein Hesthammer, system marketing manager i Nokia Norge as.

64 ganger raskere enn ISDN
Denne uken lanserer Nokia en ny rask internettløsning basert på ADSL-teknologi. ADSL (Asymmetrical Digital Subscriber Line) er opptil 64 ganger raskere enn ISDN

Nokias løsning baserer seg på overføring av data ved bruk av kobberkabel, noe som gjør at det eksisterende aksessnettet kan brukes. For kundene betyr dette at de ikke trenger å investere i nye kabler, noe som er både kostnadsbesparende og praktisk for kundene.

Med bruk av den nye teknikken kan man motta data med en hastighet på opptil 8 Mb/s ved bruk av ADSL-modem.

Annonse


Nye muligheter
Det er ikke bare ventingen som gjør at markedet trenger raskere internettløsninger. En høyhastighetsforbindelse i aksessnettet utgjør også en ny plattform for utvikling av nye spennende internettbaserte tjenester. Derved åpnes det for nye markeder og distribusjonskanaler som tradisjonelt har vært vanskelig tilgjengelige.

– Tradisjonelle dataprogrammer erstattes i stadig raskere tempo av nye og krevende multimediaapplikasjoner. Handel via Internett overtar for innkjøp i supermarkedet, e-business revolusjonerer distribusjonen av varer og tjenester, og informasjon er til rådighet når som helst og hvor som helst, sier Hesthammer.

– For at nettverksoperatørene skal kunne tilby sine kunder disse tjenestene, er de nødt til å kunne tilby høyhastighetsløsninger for Internett, understreker han.

Telenor viktigste kunde
Det er ikke til å stikke under en stol at Telenor er den viktigste potensielle kunden til Nokia i Norge. Til tross for at både ElTele og Enitel eier egne nett, har Telenor fortsatt bortimot monopol på aksessnettet i Norge, den siste biten fram til husholdningene.

Den eneste reelle konkurransen utgjøres i dag av kabelselskapene, men problemet er at kabelnettet ikke er tilgjengelig for alle.

Lanserte ADSL i sommer
Telenor lanserte i sommer, som den første teleoperatør i Skandinavia, en bredbånds aksesstjeneste i juni. Samtidig lanserte selskapet et nytt Internett aksessprodukt som benytter ADSL – Nextel Aksess ADSL.

Telenor Nett AS er ansvarlig for prosjektet, i samarbeid med Telenor Nextel AS og Telia Norge AS.

Ting tar tid
Nokia tror derimot at Telenor etter hvert vil trenge flere leverandører.

– Telenor kan nå tilby denne teknologien i bedriftsmarkedet, men det vil nok ta noe tid før vi når massemarkedet med ADSL, sier Hesthammer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse