Motorola Timeport P1088

Annonse


Neste generasjons WAP fra Motorola

Motorola Timeport P1088

– Her på Telecom i Genève lar vi mer enn tusen brukere få prøve første generasjon WAP-telefon, sier forskningssjef Dominic Strowbridge i Motorola til ITavisen.

– Dette er imidlertid bare første steg i vår strategi for mobil Internett. I neste omgang, på nyåret, kommer P1088, som er en fullverdig, javabasert webtelefon med større skjerm, grafisk brukergrensesnitt og en rekke integrerte applikasjoner, sier Strowbridge.

PDA-funksjonalitet
– Vi vet fra PDA-markedet at de mest populære applikasjonene er kalender, telefonbok, notatblokk og Internett-tilgang . Vi har lagt inn disse funksjonene i P1088, slik at det faktisk blir snakk om å tilby en PDA med telefontastatur og GSM, sier forskningssjefen.

Annonse


– I dag har mange mennesker både mobiltelefon og en Palm i lommen. Vi ønsker å gi dem begge funksjonene i én integrert enhet. Det gjør det enklere å kommunisere, og det er mindre slitsomt for innerlommen, sier Strowbridge.

HTML og JAVA
Dagens WAP-telefon fra Motorola bruker en XML-basert mikrobrowser fra phone.com. På den nye mobiltelefonen kommer imidlertid også HTML med, sammen med Java.

– Dermed blir det enklere å utvikle applikasjoner for telefonen ut over det man vanligvis bruker mobiltelefonen til. Det blir også enklere å tilpasse vanlige websider til et format som telefonen kan benytte, sier Dominic Strowbridge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse