Intellimouse Explorer

Annonse


Rødglødende intellimus

Intellimouse Explorer

IntelliMouse Explorer likner slett ikke på mus slik vi kjenner dem. I likhet med den trådløse Logitec MouseMan Wheel Cordless, som ITavisen nylig testet, har IntelliMouse Explorer en mattgrå, metallic overflate. Den lysende sålen gjør den enda mer oppsiktsvekkende.

Velvokst mus
Begge musene er i største laget for små hender. Den nye intellimusa er 2 cm lenger, og mye bredere og høyere enn forgjengerne.

Microsoft-musa er bredere enn Logitech-musa, men begge har lav profil i bakkant, slik at håndleddet blir liggende i plan med bordplaten. Ingen av dem leveres i ”kjevhendt-versjon”.

Annonse


Presis musepeker
IntelliMouse Explorer er en optisk mus, uten kule som samler skitt og bevegelige deler som går i stykker. Under panseret har den en optisk IntelliEye-føler som tar 1500 “bilder” i sekundet, og en prosessor som tolker dem som bevegelse.

Den optiske teknologien er mer presis, og musa fungerer enten du stryker den over buksebeinet eller over skrivebordet. Den trenger ikke musematte.

USB eller PS/2
Den nye Microsoft-musa er så kjapp og presis, at den også er meget velegnet til spill.

IntelliMouse Explorer kobles til PC-en via PS/2 eller USB. Vi bruker USB-kontakten, men med PS/2-porten slipper musesignalene å slåss om plassen med andre signaler.

Musa, som koster ca 750 kroner med moms, kan også brukes på Macintosh.

Fire knapper
IntelliMouse Explorer har to vanlige museknapper, rulleknapp (hjul), og to tommelknapper på siden.

Tommelknappene er programmert som Fram- og Tilbake-knapper til bruk på nettsider. Det er praktisk. Knappene kan omprogrammeres for andre oppgaver, som lagre, utskrift, angre etc.

Tommelknappene
Logitech-musa er bare utstyrt med en tommelknapp nederst på kanten, der tommelen vanligvis hviler. Microsoft-musa har sine to knapper plassert lenger oppe, slik at du må flytte tommelen for å bruke dem. Det krever en ekstra bevegelse, men reduserer sjansen for ”feil-klikk”.

I bruk skiller musene seg også fra hverandre ved at IntelliMouse Explorer har en mye mykere rulleknapp enn den trådløse Logitech MouseMan Cordless. Hva du foretrekker, er opp til deg.

Vi nyter i hvert fall å dele skrivebordet med den komfortable, presise og lekre IntelliMouse Explorer med rødt lys i sålen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse