Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TeleDanmark kan kjøpe Avidi

Visedirektør Palle Tolstrup Nielsen i TeleDanmark er interessert i Telenor Avidi. Selskapet, som reelt kontrollerer 40 prosent av NetCom, seiler opp som et alternativ til UPC.

Tele Danmark (logo)

Det er ikke bare UPC som har dype nok lommer til å bla opp for Telenors kabelnett. Ved hjelp av sine amerikanske eiere kan TeleDanmark overby UPC.

Interessant
– Det er interessant, men vi er kun på vurderingsstadiet, sier Palle Tolstrup Nielsen til ITavisen.

Nielsen understreker imidlertid at det hersker stor usikkerhet om kostnadene for å oppgradere kablene til telestandard. Han tror derfor at en tilfredsstillende LLUB (local loop unbundling) av aksessnettet og et uavhengig regulatorisk regime kan gjøre kablene mindre attraktive.

UPC blokkeres?
UPC, som i dag er Norges største kabelaktør med over 300.000 kunder, kan bli en tilnærmet monopolist på kabler i Norge hvis selskapet overtar Telenor Avidi.

Både konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet har uttrykt skepsis overfor en slik situasjon. Dermed kan UPC bli stilt på sidelinjen uansett størrelse på budet.

Dansk erfaring
TeleDanmark har allerede et betydelig antall kabelkunder i hjemlandet og kan således videreføre sin kompetanse til å overta Avidi.

TeleDanmark eier, sammen med sitt morselskap SBC/Ameritech, hele 40 prosent av Norges nest største teleoperatør NetCom, som på sin side for lengst har vist interesse for å kjøpe opp Telia Norge.

Stikkord: Mobil