Motorola L7089

Annonse


ITavisen prøver Motorolas WAP

Motorola L7089

Det er riktignok snakk om pilottjenester levert av Motorola selv og av phone.com (tidligere Unwired Planet). Phone.com er selskapet bak WAP-browseren som brukes av blant annet Motorola. De to selskapene var begge blant grunnleggerne av WAP Forum.

Klarer ikke Telenor Mobil
ITavisen prøvde også å koble seg opp mot Telenor Mobils WAP-tjeneste, men dette viste seg umulig til tross for aktiv hjelp fra Telenors teknikere her i Genève:

Det vil antakelig være behov for en programvareoppdatering på Motorola-telefonen før den fungerer mot Telenors server.

Annonse


E-post
Men resten fungerte; også WAP-basert e-post. Det er selvfølgelig grenser for hvor lange e-brev en gidder å sende når telefontastaturet er det eneste som er tilgjengelig.

Men det er ikke noe problem å lese innkommende e-post, og takket være WAP blir mobilbrukerne frigjort fra SMS-teknologiens 160 tegn pr melding.

Hastighet
Skjermen er liten og selvfølgelig monokrom. Men den fungerer så lenge stoffet (og WAP-sidene) er tilpasset formatet. Problemet er først og fremst overføringshastigheten:Ting går ikke særlig fort når alt stoffet skal bevege seg med en hastighet på 9 600 Kbit/s gjennom eteren. Det er mye som tyder på at raskere dataoverføring, så som HSCSD eller GPRS er nødvendig før man virkelig kan ha glede av WAP, selv om antallet bits pr. skjerm jo er mye lavere enn for PC-er med fargeskjermer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse