Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ITavisen tester Palm-tastatur

Nå slipper du å ergre deg grønn hvis du må skrive lengre notater på din Palm. Med det nye tastaturet fra iBIZ kan du skrive til krampa tar deg.

Travelboard

Tastaturet er laget spesielt for PDA-ene fra Palm Computing. Det har 62 taster og støtte for de norske bokstavene Æ, Ø og Å. I tillegg har det seks programmerbare funksjonstaster der du kan legge inn forskjellig programmer.

Problematisk oppkobling
Det største problemet med tastaturet er at når Palm-en er koblet til PC-en må man koble den fra før man får brukt det. Tastaturet må nemlig kobles til seriellpluggen som går inn i PC-en.

Litt irriterende, men ”operasjonen” går forholdsvis fort, og tastaturet er ellers veldig enkelt å bruke. Det er også stort nok til at man kan skrive fort uten å måtte rette store mengder av teksten, i hvert fall etter et par timers bruk.

Egne batterier
De fleste som sitter med små lomme-PCer er som regel bekymret over batterikapasitet, og ekstrautstyr er ikke alltid like populært på grunn av dette. Med dette tastaturet slipper man imidlertid å bry seg om dette, da tastaturet bruker tre egne AAA-batterier.

Tastaturet koster 990 kroner og norsk distributør er de norske Palm-ekspertene Ide Data fra Holmestrand.