Arnt Sommerlund

Annonse


ITavisen prøver Nokia 7110

Arnt SommerlundDet aller første inntrykket er at telefonen kanskje er i største laget til profftelefon å være. Men når det er sagt, vil vi ikke hatt en mindre telefon dersom det ville gått ut over skjermstørrelsen.

80 prosent større skjerm
Nokia sier at skjermen på 7110 er omkring 80 prosent større enn skjermen på 6110/6150-telefonene. Det har de sikkert rett i.

Etter det ITavisen kunne se var skjermen både stor og klar. Det kommer godt med når man skal utnytte WAP-muligheten (Wireless Application Protocol) i telefonen.

ITavisen fikk mulighet til å teste 7110s WAP-funksjon via en port som stod i Finland. Det tok i underkant av et minutt å koble seg opp på WAP-nettet. Når vi var logget på kunne vi blant annet velge å lese siste nytt. Vi valgte sportsnyheter og fikk opp overskriftene til det siste som har skjedd i sportsfronten. Deretter brukte vi NaviRoller’n for å gå inn og lese hele nyheten: Meget enkelt.

Annonse


NaviRoller
7110 er altså utstyrt med en såkalt NaviRoller, en menytast som ruller opp og ned i menyen som med et hjul. Med NaviRoller kan du også klikke deg videre inn i menyen som allerede er markert.

Inntrykket etter å ha prøvd telefonen er at Nokia med NaviRoller har gitt telefonene en ny dimensjon når det gjelder brukervennlighet.

De som har sett filmen ”Matrix” vil også kjenne igjen lokket som beskytter tastene på telefonen. Med et enkelt trykk på telefonens bakside faller lokket ned og tastene blir tilgjengelig. Praktisk dersom man har plass til å legge telefonen i lomma.

To typer spill
Er du ute etter annen underholdning enn det WAP-muligheten gir deg, har 7110 to spill – tennis og et spill de kaller breakout.

Som alle nye Nokia-telefoner har også 7110 mulighet for prediktiv tekst (valgfritt) med en ordbok som inneholder 60.000 ord. I tillegg har telefonen kalender der du kan velge om du vil vise dag, uke eller månedsoversikt.

7110 har også et minne som kan lagre 1.000 navn med opptil fem faks- og telefonnummer.

Kompakt telefon

Umiddelbart virker 7110 som en kompakt telefon som tåler en trøkk. Etter det ITavisen erfarer har Nokia hatt en god del trøbbel med telefonens programvare. Noe som også har resultert i at telefonen stadig blir utsatt.

Sara Kullgren, adm. direktør for Nokia Mobile Phones i Norden, vil ikke si eksakt hvilken dato 7110 er i butikken i Norge. Tidligere har Kullgren uttalt at den skulle være tilgjengelig i løpet av oktober. Etter det ITavisen erfarer kan det gå enda lenger tid før du får kjøpt den.

Ikke målt taletid
Vi har naturlig nok ikke hatt mulighet til å teste telefonens tale- og lyttetid (standbytid). Nokia oppgir taletiden til å være maksimalt 4 timer og 30 minutter, mens lyttetiden optimal lyttetid er oppgitt til å være 260 timer.

Ifølge Nokia kommer 7110 til å koste omkring 5.000 kroner. Når telefonen endelig kommer til Norge er det sannsynligvis i et så lite kvantum at prisen kommer til å bli mye høyere.

ITavisen kommer tilbake med en grundigere test av 7110 – når den nå en gang blir tilgjengelig for folk flest…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse