Annonse


17 mrd. kroner på 8 dager!

Pengene går til stands, bemanning og gjester på messen som varer i 8 dager. ITavisen vil i dagene som kommer bringe fyldig dekning fra en av verdens dyreste og viktiste tele- og IT-messer.

1,5 x Lillehammer-OL
– Vi har prøvd å regne på det og funnet ut at 17 milliarder kroner tilsvarer sånn omtreng halvannet Lillehammer-OL, sa Telenors Helge Dietrichson på en pressselunsj her i Geneve i dag.

– Forskjellen er bare at det ikke blir stående et eneste anlegg igjen etter Telecom, slik det gjør i Lillehammer.

Her rives alt ned når messen er slutt om åtte dager, inkludert fleretasjers stands med rulletrapper og heiser. I så måte er den nordiske felles-standen beskjeden, selv om man også her har vært nødt til å ta i bruk tre etasjer: Antallet kvadratmeter på messeområdet i Geneve er begrenset, så utstillerne er ganske enkelt tvunget til å gå i høyden.

Annonse


Verdt for Telenor
Telenor regner med å bruke om lag 16 millioner kroner på sin deltakelse på Telecom 99. Altså i underkant av en promille av totalbeløpet, men likevel et betydelig beløp sett med norske øyne.

Telenor mener imidlertid messen er verd pengene, siden Telecom 99 fremdeles er den viktigste møteplassen for internasjonal telebransje.

– Dette er vår bransjes olympiade og fortsatt et sted vi mener det er viktig å være med, sier konsernsjef Peter Pay.

Frafall
Fremtiden for messen er imidlertid blitt mer usikker etter at et par store aktører, som IBM og British Telecom, bestemte seg for ikke å delta i år.

– Man behøver ikke så mange frafall fra slike store aktører før messen kan miste mye av sin betydning, sier Pay.

– Men i år er det ingen tvil om at det er riktig av oss å delta, også fordi messen skifter karakter. Tidligere var dette en møteplass for politikere og menopolister. Nå er det en forum for liberalisert bransje i hard konkurranse, sa Pay, som på ingen måte savnet den norske samferdselsministeren, eller andre poltikere, her i Geneve dene uken. Telenor har invitert 450 andre gjester (som stort sett selv må betale reisen) til messen..

Totalt er det åtte norske utstillere. I tillegg til Telenor er Tandberg, Utel, Eltek, Protek, Powec. Siemens og Nera.