Herbern, Stig ny1

Annonse


Dobbeltrolle fra Telenor

Herbern, Stig ny1

Det er ikke alltid like lett å tale med en tunge i telekonkurransen. Ofte møter tidligere monopolister seg selv i dørennår de kommer i utfordrerposisjon i fremmede land.

To hatter – to mobiler
– Jeg registrerte at Telenordia gjør det, men selskapet er i dag utenfor vårt domene, sier adm. dir i Telenor Mobil Stig Herbern til ITavisen.

Hvilke midler som Telenordia utnytter for å svare på utfordringene på det svenske markedet er Telenordias egen sak, ifølge Herbern.

Annonse


Herbern bekrefter at teleselskaper i forskjellige markeder ofte kan ”møte seg selv i døren”.

Under kostpris
Herbern understreker at Telepluss sin kontantkortjeneste belaster nettet ved å originere samtaler til et opptattsignal uten å betale for tjenesten. Han påpeker også at selskapet ikke har samtrafikkavtale med Telenor Mobil.

– De refiler også trafikken (sender via utlandet) som gjør at vi kun får 40 øre i samtrafikk, noe som er langt under vår kostpris, sier han til ITavisen.

– Dere har jo god erfaring med refiling selv?

– Det var kun Telenor Nett som refilet trafikk i en periode med NetCom, sier Herbern til ITavisen.

Usikker på seier
Tror du Post-og teletilsynet (PT) vil forby virksomheten til Telepluss?

– Sense-saken har lært oss at PT ikke er et forutsigbart vesen. Det vil nok bli en sak vi må jobbe litt med. Men hvis PT tilater dette, er det i direkte konflikt med reguleringen, sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse