Fotballmobil

Annonse


Telenordia senker mobilprisene

Fotballmobil

Telenordia begir seg med dette inn på det svenske mobiltelefonimarkedet. Tanken er at mobilbrukeren uansett hvilken operatør denne benytter, slår et eget gratisnummer før telefonnummeret og dermed benytter seg av Telenordias tjeneste.

Lite konkurranse
– Det svenske mobiltelefonimarkedet preges av liten konkurranse og høye priser, noe også Post- och telestyrelsen ved gjentatte anledninger har gitt uttrykk for, sier Telenordias sjef Erik Heilborn.

– Gjennom vår nye tjeneste vil vi presse prisene kraftig på samtaler både til og fra mobiltelefoner, fortsetter han.

Annonse


Må være fastkunde
Ved å slå prefikset tilbys mobilbrukeren opp til 30 prosent prisreduksjon på dagtid. Betingelsen er imidlertid at mobilbrukeren også er vanlig telefonikunde hos Telenordia.

– Tilbudet fra Telenordia gir markedet lavere priser uten at det bygges ut et fjerde mobilnett i Sverige, noe som vil ta tid og vil kreve store økonomiske ressurser. Vår tekniske løsning er helt enkelt å utnytte kapasiteten og prismarginal som finnes i det eksisterende mobilnettet, sier Heilborn.

Grenseland
Med den nye tjenesten beveger Telenordia seg på grensen av det svenske regelverket. Ved å først sende mobilsamtalen utenlands, slipper selskapet å betale samtrafikkavgift til mobiloperatørene.

Telenordia er Sveriges tredje største operatør for fast telefoni og er i henhold til den svenske telelovgivningen forpliktet til å opprette samtrafikkavtaler med de tre mobiltelefonoperatørene.

Den tidligere avtalen har utløpt og den nye avtalen inneholder ifølge Telenordia helt uakseptable krav som Telenordia mener er konkurransehemmende. Selskapet har anmeldt mobiloperatørene til det svenske konkurransetilsynet for prissamarbeid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse