Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Red Hat 6.1 sluppet

Red Hat annonserte mandag en oppdatert versjon av sin Linux-distribusjon.

Red Hat logo
Det er tydelig at de tar sine konkurrenter på alvor. Nytt denne gangen er i hovedsak en forbedret installasjonsrutine og et online-system for programvareoppdateringer. Tidligere har Red Hat blitt passert av flere av sine argeste konkurrenter når det gjelder brukervennlighet under installasjonen.

Red Hat 6.1 kommer denne gangen ikke uventet med den svært stabile 2.2.12-versjonen av kjernen.

Blant andre forbedringer finner vi versjon 5.1a av Suns kontorpakke Star Office, og full LDAP-støtte, til glede for nettverksadministratorer og markedsfolk som liker kule forkortelser. Gjennom samarbeid med Intel er det også utviklet forbedret utnyttelse av Pentium III-prosessoren.

Prisene varierer også denne gangen mellom 30 og 150 dollar, avhengig av hvor mye ekstra programvare du ønsker. Grunnsystemet kan som vanlig lastes ned kostnadsfritt fra bl.a. ftp.redhat.com.