Annonse


Veiviseren for vår tid

CitiKey er utviklet både med tanke på tilreisende og storbyens egne innbyggere. Og ambisjonen er at all tenkelig og utenkelig lokal informasjon lastes ned til den maskinen du holder i hånden.

Alltid aktuell
– Fordelen med vår lommeguide er at informasjonen alltid er aktuell, sier Ziad Ismail en av gründerne og daglig leder for selskapet.

CitiKey samarbeider med flere lokale informasjonstilbydere for at den informasjon som blir lastet ned til PDA-en (Personal Digital Assistant) eller mobiltelefonen skal være så oppdatert som mulig. Kart, turistinformasjon, restauranter, shopping og en oppdatert arrangementskalender med informasjon om teater, kino, sport og mere til skal alltid være tilgjengelig – når og hvor du trenger det.

Interaktiv
CitiKey lastes ned fra Internett – foreløpig til maskiner med Windows CE-plattformen, men de andre plattformene står for tur.

Annonse


– Vi har gjort omfattende tester i samarbeid med Ericsson, og vil ha CitiKey for WAP-telefonene klare til lansering i september. En Palm-versjon vil komme mot slutten av året, sier Ziad Ismail.

I løpet av neste år vil CitiKey inneholde et posisjoneringssystem som gjør at systemet kan vise hvor i byen du befinner deg, og hvordan du skal komme fra et sted til et annet. Det neste steget vil være å kunne bestille billetter via CitiKey.

Alle storbyer
CitiKey er utviklet i og – enn så lenge – for Stockholm. Men selskapet ser store muligheter for produktet og er i kontakt med samarbeidspartnere over hele Europa.

– Planen er å ha produktet klart for de fleste av Europas viktige storbyer i august neste år. Oslo og Helsingfors er selvfølgelig meget interessante byer på grunn av at den mobile teknologiutviklingen her er tidlig i forhold til andre steder.

Men selskapet har store ambisjoner og markedet er globalt.

– Trådløs teknologi vil revolusjonere måten storbyinformasjon og tjenester blir presentert på, og vil forandre måten folk opplever, besøker og arbeider i storbyen, sier Ziad Ismail.