Annonse


Lomme-PC-en med stor L

Det er kanskje feil å bli imponert av farger og lyd når det er snakk om en lomme-PC. Den skal jo tross alt brukes til å holde styr på kontakter, avtaler, notater og andre daglige gjøremål.

Dette tar Cassiopeia E-105 seg av på samme måte, om ikke bedre enn alle de andre Windows CE-maskinene. I forhold til de man kan klassifisere den sammen med, som Hewlett-Packard Jornada 420, er den totalt overlegen. Der man på Jornada må vente lange stunder når man har valgt et nytt program, kan man så vidt blunke med den nye fra Casio.

Går sakte
Det er jo ikke bare fryd og gammen med den lille PDA-en fra Casio heller da. Det største ankepunktet her er overføringshastigheten mellom PC-en som står på bordet og den du holder i handa. Å si at det går ulidelig sakte er å underdrive. Det virker også litt håpløst

Når en god del arbeid skal gjøres på maskinen kan også systemet henge litt etter, men som regel går det bra.

Annonse


Gode programmer
Cassiopeia E-105 har alle de viktige funksjonene som en lomme-PC skal ha: kalender, kontaktbase, e-post, notisblokk og oppgaveliste. I tillegg har den diktafonmuligheter, noe også HP Jornada 420 har. Men etter en kjapp sammenligning kom E-105 også best ut her.

Etter å ha sittet med en liten Mp3-spiller det siste halvåret som jeg har vært mer enn stolt av kan jeg nå la denne gå i glemmeboka. Med Mobile Audio Player som følger med kan man laste inn stort sett det som er av lydformater, og kvaliteten er i tillegg strålende.

Det skader jo heller ikke at det følger med to CD-er med artige programmer som viser mulighetene på den lille håndholdte. Når jeg løp fra kontor til kontor for å vise frem det nye golfspillet som fulgte med var de fleste småimponerte. Når jeg en halv time senere hadde fått lagt inn Mobile Video Player og filmene den kunne spille av var det få som hadde en underkjeve som lå over gulvhøyde.

Enkel
Cassiopeia E-105 er meget enkel å sette opp. Etter å ha ladet opp batteriene var jeg fullt operativ med maskinen i løpet av en drøy halvtime. Det er ikke dårlig med tanke på at jeg da hadde fått over alt av kontakter og daglige gjøremål.

Det skal også være smal sak å koble maskinen via en mobiltelefon til en server med de riktige innstillingene. Da kan du laste ned data fra din egen PC uten å måtte sitte på kontoret.

PDA-en har også en egen port for ekstra minnekort om det skulle trenges. Og med alle de Mp3-filene jeg ville ha over tok det ikke lang tid før minnet var brukt opp…

Alt-i-ett
Dette er alt-i-ett-maskinen som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Her har du en multimediamaskin, for øvrig med et lekkert design, som i tillegg kan holde styr på livet ditt. Det er vel også derfor jeg blir så imponert. Det er en maskin som ser ut til å ha det meste.

Norsk importør av det nye statussymbolet er Casinus fra Bergen og de har satt veiledende pris på maskinen til 5.490 kroner